Bir önceki sayfaya geri dönmek için buraya tıklayın! Sayfayı yazdırmak için tıklayın!
 
 

20.07.2016

 


BASIN AÇIKLAMASI

BASINA VE KAMUOYUNA

 

BAŞBAKANLIĞIN GENELGESİ İLE TATİLİNİ YARIDA KESEN VEYA BEDELİNİ ÖDEDİKLERİ HALDE TATİLE GİDEMEYEN YA DA TURA KATILAMAYAN MEMURLAR HAKLARINI NASIL ARAYACAKLAR?


Başbakanlığın yayınladığı 2016/16 nolu Genelgesi ile ülkemizde yaşanan olağanüstü bir durum nedeniyle, tüm kamu çalışanlarının ikinci bir emre kadar yıllık izinleri kaldırılmıştır. Söz konusu kamu çalışanlarından halen izinde bulunanların en kısa sürede görevleri başına dönmeleri istenmiştir.

Kamuda çalışan tüketicilerin bedelini ödeyerek otellerde kaldıkları; uçak biletini aldıkları, ancak, yolculuk yapmadıkları; tur satın aldıkları, ancak, henüz tura katılmadıkları ve benzeri sorunlar hakkında derneğimize yapılan başvurularda, Başbakanlığın bu talimatı gereğince görevlerinin başına dönecekleri nedeniyle, yarım kalan ya da hiç almadıkları hizmetlere peşin olarak ödedikleri bedelleri geri alıp alamayacakları sorulmaktadır.

Ülkemizdeki olağanüstü durum ve Başbakanlığın Genelgesinin bir mücbir neden sayılmasından dolayı, tatillerini yarıda kesip geri dönecek olan ya da tatile gitmek ve tura katılmak üzere uçak bileti alan ve sözleşme yapan memurların hizmet almadıkları günler için, yapmadıkları yolculuk ve katılmadıkları tur için peşin olarak ödedikleri bedelleri geri alma; yaptıkları sözleşmenin iptali ve senetlerin iadesi için yapmaları gerekenler şunlardır:

Bir otelde ya da pansiyonda konaklayarak tatillerini yapıyorlarsa, tatillerini yarıda keseceklerinden dolayı hizmet almadıkları günler için peşin olarak ödedikleri bedeli geri istesinler. Olumsuz cevap alırlarsa, ayrıldıktan sonra katlıkları otel ya da pansiyona iadeli taahhütlü mektup göndererek almadıkları hizmetin bedelini istesinler.

Yapmadıkları yolculuk, katılmadıkları tur nedeniyle peşin olarak ödedikleri bedeli iadeli taahhütlü bir mektup ile istesinler. Eğer, bu ve buna benzer hizmetler nedeniyle, bir sözleşme ya da senet düzenlenmiş ise, aynı iadeli taahhütlü mektup ile sözleşmenin iptalini veya senedin iadesini istesinler.

Gönderilen iadeli taahhütlü mektuba olumsuz cevap verilmesi ya da hiç cevap verilmemesi durumunda, istenilen bedel 2320 TL'nin altında ise tüketici ikamet ettiği yerdeki Kaymakamlıkta bulunan ilçe tüketici hakem heyetine başvuruda bulunacak. Tüketicinin ikamet ettiği ilin büyük şehir olması durumunda, 2320 TL ile 3480 TL arasındaki bedel için il tüketici hakem heyetine, eğer tüketicinin ikamet ettiği il büyükşehir değilse ve o ilin merkezine bağlı bir yerde ikamet ediliyorsa, 0 - 3480 TL'ye kadar olan bedeller için söz konusu ile bağlı il tüketici hakem heyetine başvuruda bulunulacak.

Basınımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Turhan ÇAKAR
Genel Başkan


BASIN AÇIKLAMAMIZIN İNTERNETTEKİ YANSIMALARI

http://www.yenisafak.com/ekonomi/memurun-tatili-ne-olacak-2497341

http://uzmanpara.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem/tatili-yanan-memura-mucbir-sebep-telafisi/52861/

http://www.haberler01.com/mobil/haber.php?id=87055

http://www.egemeclisi.com/haber/47518/tatili-yanan-memura-mucbir-sebep-avantaji.html

http://www.gaziantep27.net/m/index.php?islem=detay&id=495368

http://www.gunlukhaberler.com/tatili-yanan-memura-mucbir-sebep-telafisi-turkiyenin-bir-numarali-finans-ve-ekonomi-portali-uzmanpara-com/

http://aktifhabergazetesi.com/haber/10473/orhan-ucar-kamuda-calisan-tuketicilerin-dikkatine.html